Якщо у вас в цьому дачному сезоні вродило багато яблук, цей простий рецепт яблучного пирога, саме для вас. Яблучний пиріг, в якому гармонійно доповнюють один одного пісочне тісто і ніжна начинка, обов’язково сподобається всій вашій родині.
Для приготування тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- борошно, 3 склянки;
- маргарин або вершкове масло, 1 пачка (250 гр);
- цукор, склянка;
- сметана, 2 ст.л;
- ванілін, 1 пачка;
- розпушувач, 1 ч.л або класична сода (1 ч.л), гашена оцтом;
- яйце, 1 шт;
- жовток, 1 шт.
Інгредієнти для крему:
- ванільний пудинг в пакетах, який можна купити в будь-якому магазині, 2 пачки;
- цукор, 6 ст.л;
- молоко, 700 мл;
- яблука середні, які не твердого сорту, 6 шт;
- сік лимона;
- панірувальні сухарі, 3 ст.л
Пиріг з яблуками починаємо готувати з просіювання борошна разом з розпушувачем. У суху масу додаємо нарізаний шматочками маргарин і суміш розтираємо руками до отримання однорідних крихт. Додаємо сметану, яйця і цукор і вимішуємо, але не довго. Тепер ділимо тісто на дві нерівні частини і ставимо їх в холодильник остигати на 1 – 1.5.
Яблука миємо й очищаємо від шкірки, нарізаємо не сильно грубими часточками, скроплюємо їх соком лимона.
Половину літра молока ставимо на слабкий вогонь, а в решти 200 мл, розводимо 2 пакети пудингу і цукор. Отриману суміш, з’єднуємо з молоком на плиті, перемішуємо і доводимо масу до кипіння.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і більшу частину тіста розминаємо за формою і бортикам, посипаємо сухарями і викладаємо часточки яблук в два шари. Яблучний шар заливаємо НЕ остиглим кремом.
Другу частину тіста розкачуємо в тонкий пласт і робимо з нього решітку на пиріг. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо пиріг протягом години. Після пиріг охолоджуємо, посипаємо пудрою, за бажанням і подаємо до столу.
Добре остудити пиріг необхідно тому, що крем відмінно загусне і придбає дуже оригінальний і неповторний смак. Ви навіть можете приготувати пиріг ввечері, після охолодження поставити його в холодильник, а вранці, подати його до сніданку.