Пиріг з яблуками. Відмінна заміна Шарлотці

Випічка

Якщо у вас в цьому дачному сезоні вродило багато яблук, цей простий рецепт яблучного пирога, саме для вас. Яблучний пиріг, в якому гармонійно доповнюють один одного пісочне тісто і ніжна начинка, обов’язково сподобається всій вашій родині.

Для приготування тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно, 3 склянки;
  • маргарин або вершкове масло, 1 пачка (250 гр);
  • цукор, склянка;
  • сметана, 2 ст.л;
  • ванілін, 1 пачка;
  • розпушувач, 1 ч.л або класична сода (1 ч.л), гашена оцтом;
  • яйце, 1 шт;
  • жовток, 1 шт.

Інгредієнти для крему:

  • ванільний пудинг в пакетах, який можна купити в будь-якому магазині, 2 пачки;
  • цукор, 6 ст.л;
  • молоко, 700 мл;
  • яблука середні, які не твердого сорту, 6 шт;
  • сік лимона;
  • панірувальні сухарі, 3 ст.л

Пиріг з яблуками починаємо готувати з просіювання борошна разом з розпушувачем. У суху масу додаємо нарізаний шматочками маргарин і суміш розтираємо руками до отримання однорідних крихт. Додаємо сметану, яйця і цукор і вимішуємо, але не довго. Тепер ділимо тісто на дві нерівні частини і ставимо їх в холодильник остигати на 1 – 1.5.

Яблука миємо й очищаємо від шкірки, нарізаємо не сильно грубими часточками, скроплюємо їх соком лимона.

Половину літра молока ставимо на слабкий вогонь, а в решти 200 мл, розводимо 2 пакети пудингу і цукор. Отриману суміш, з’єднуємо з молоком на плиті, перемішуємо і доводимо масу до кипіння.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і більшу частину тіста розминаємо за формою і бортикам, посипаємо сухарями і викладаємо часточки яблук в два шари. Яблучний шар заливаємо НЕ остиглим кремом.

Другу частину тіста розкачуємо в тонкий пласт і робимо з нього решітку на пиріг. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо пиріг протягом години. Після пиріг охолоджуємо, посипаємо пудрою, за бажанням і подаємо до столу.

Добре остудити пиріг необхідно тому, що крем відмінно загусне і придбає дуже оригінальний і неповторний смак. Ви навіть можете приготувати пиріг ввечері, після охолодження поставити його в холодильник, а вранці, подати його до сніданку.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina