Цей рецепт мені зустрівся, коли мені потрібен був не зовсім звичайний салат. Гостям і рідним дуже сподобалася ця закуска.
Що нам буде потрібно для приготування:
- Консерви шпроти в олії – 320 грам;
- Мариновані огірки -425 грам;
- Картопля – 520 грам;
- Цибуля – 260 грам;
- Яйця – 7 штук;
- Майонез – 160 грам;
- Соняшникова олія – для обсмажування;
- Зелень (будь-яка) – 20 грам;
- Сіль за смаком;
- Перець – за смаком
Приступимо до приготування:
Спочатку зваримо картоплю. Попередньо її добре вимиємо і відправимо неочищеною в каструлю з підсоленою водою.
Яйця відварити (10 хвилин після закипання).
Шпроти перекладемо в друшляк і дамо стекти олії.
Ріпчасту цибулю очистимо, наріжемо на дрібні кубики. Відправимо обжарюватися приблизно на 5 хвилин. Потім додаємо в сковорідку натерту морквину. Готуємо овочі до м’якості. Остудити.
Зварену картоплю натерти на тертці.
Візьмемо кулінарне кільце, поставимо його на тарілку і будемо викладати шари:
- 1 шар: терта картопля, змастити майонезом;
- 2 шар: шпроти, розім’яті виделкою;
- 3 шар: терті мариновані огірки, змастити майонезом;
- 4 шар: цибуля з морквою, майонез;
- 5 шар: терті яйця.
Накриємо салат плівкою і відправимо в холодильник на пару годин. Потім посипаємо зверху січеною зеленню і можна подавати.