Цей салат просто знахідка: беру шпроти, мариновані огірки, картоплю, моркву і викладаю шарами

Салати

Цей рецепт мені зустрівся, коли мені потрібен був не зовсім звичайний салат. Гостям і рідним дуже сподобалася ця закуска.

Що нам буде потрібно для приготування:

  • Консерви шпроти в олії – 320 грам;
  • Мариновані огірки -425 грам;
  • Картопля – 520 грам;
  • Цибуля – 260 грам;
  • Яйця – 7 штук;
  • Майонез – 160 грам;
  • Соняшникова олія – для обсмажування;
  • Зелень (будь-яка) – 20 грам;
  • Сіль за смаком;
  • Перець – за смаком

Приступимо до приготування:

Спочатку зваримо картоплю. Попередньо її добре вимиємо і відправимо неочищеною в каструлю з підсоленою водою.

Яйця відварити (10 хвилин після закипання).

Шпроти перекладемо в друшляк і дамо стекти олії.

Ріпчасту цибулю очистимо, наріжемо на дрібні кубики. Відправимо обжарюватися приблизно на 5 хвилин. Потім додаємо в сковорідку натерту морквину. Готуємо овочі до м’якості. Остудити.

Зварену картоплю натерти на тертці.

Візьмемо кулінарне кільце, поставимо його на тарілку і будемо викладати шари:

  • 1 шар: терта картопля, змастити майонезом;
  • 2 шар: шпроти, розім’яті виделкою;
  • 3 шар: терті мариновані огірки, змастити майонезом;
  • 4 шар: цибуля з морквою, майонез;
  • 5 шар: терті яйця.

Накриємо салат плівкою і відправимо в холодильник на пару годин. Потім посипаємо зверху січеною зеленню і можна подавати.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina