Дуже смачний десерт без духовки або торт без випічки, всього за пару хвилин! Не повірите, але цей простий десерт виходить смачніше цукерок і будь-якого торта. Ніколи б не подумала, що десерт з простих продуктів може бути таким смачним. А якщо врахувати, що він так швидко і просто готується – це просто золото, а не рецепт!
Необхідні продукти:
- печиво – 400 г
- вода – 100 мл
- цукор – 80 г
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- вершкове масло – 120 г
- грецькі горіхи – 150 г
- какао – 1 ст.л.
- шоколад (темний 56%) – 90 г
- соняшникова олія – 3 ст.л.
Форма 18х18 см
Покроковий процес приготування:
У каструльку наливаю 100 мл води, додаю 80 г цукру і 120 г вершкового масла, 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру.
Потрібно довести масло з цукром до кипіння і розчинення.
400 г печива подрібнюю в блендері.
Беру 150 г грецьких горіхів. 100 г горіхів подрібнюю в блендері, а 50 г нарізаю ножем, щоб в десерті траплялися цілі шматочки горішків.
Подрібнене печиво і горіхи висипаю в миску.
Вливаю в печиво з горіхами розтоплене масло з цукром. Перемішую.
Ділю масу на дві рівні частини. В одну частину додаю 1 ст.л. какао і добре перемішую.
Беру форму розміром 18х18 см.
Порада. Форму застеліть пергаментом, щоб легше було діставати десерт.
На дно форми викласти темний шар маси.
А зверху на темний шар, викласти світлий шар маси з пісочного печива.
Шоколад ламаю на шматочки і розтоплюю на водяній бані, помішуючи. Додаю 3 ст.л соняшникової олії.
Як тільки шоколад стане однорідним і гладким, знімаю з вогню. Виливаю шоколад на торт.
І прибираю торт в холодильник на 30-60 хвилин, щоб схопився і застиг шоколад.
Готовий торт нарізаю на порційні шматочки і нарешті можна спробувати!
Торт вийшов просто просто супер: відчувається ніжна текстура пісочного шару, шматочки горішків і звичайно шоколад – і все це так гармонійно поєднується. Ну дуже смачно!