Кабачки запечені в духовці з м’ясом і сиром

Другі страви

Дуже смачні кабачки запечені в духовці з м’ясом і сиром. Відмінно підійдуть на сніданок, обід і вечерю.

Необхідні продукти:

  • фарш – 800 гр
  • цибуля (невелика) – 3 шт
  • часник – 2 зуб
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень – за бажанням
  • кабачки – 3-4 шт
  • яйця-5 шт
  • сметана – 400 гр
  • сир – 110 гр

Покроковий процес приготування:

У 800 грам фаршу висипаємо подрібнені 3 невеликі цибулини, додаємо 2 зубчики часнику, натертих на дрібній тертці, посолити і поперчити за своїм смаком. Все ретельно перемішати до однорідної маси.

Кабачки запечені в духовці з м'ясом і сиром

Кабачки нарізаємо кільцями товщиною приблизно 5-7 мм і пересипаємо в миску.

Збирати страву найкраще на дошці, беремо кабачок і добре промазуємо фаршем, таким чином робимо високу стопку.

Кабачки запечені в духовці з м'ясом і сиром

Перекладаємо кабачки з фаршем в форму в якій будите випікати, після того як зберете повністю ряд, кабачки з фаршем потрібно злегка нахилити і так виконаємо до тих пір, поки не буде заповнена вся форма.

На мою форму я витратила три з половиною кабачка середнього розміру. У 5 яєць додаємо 400 грам сметани, трохи посолити і збити добре віночком. Рівномірно виливаємо до кабачків, зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів і випікаємо півтори години, до рум’яної скоринки. Готову страву дістаємо і духовки, нарізаємо і насолоджуємося.

Кабачки запечені в духовці з м'ясом і сиром

Чоловік сказав, що такі кабачки з фаршем набагато смачніше голубців, а ви як вважаєте?

Кабачки запечені в духовці з м'ясом і сиром

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina