Картопля фрі як в дорогому ресторані: швидко смажимо, охолоджуємо і смажимо повторно

Гарніри

У дорогих закладах теж подають картоплю фрі, тільки роблять її інакше, ніж в фастфудах. Ми в точності повторимо рецепт шеф-кухарів і зробимо картопля фрі точно таким же, як в дорогому ресторані. Особливість тут в тому, що смажиться картопля двічі. Так він стає більш ароматним і хрустким.

Інгредієнти:

  • 4 великих картоплини
  • 2 літра олії першого віджиму
  • 3 чайних ложки солі
  • 1 чайна ложка сушеного лука
  • 4 сушених перцю чилі

Процес:

Картоплю миємо, чистимо, зрізаємо круглі частини і нарізаємо її брусочками в розмір приблизно 1 квадратний сантиметр в перерізі.

Всю картоплю пересипаємо у велику миску з водою. Це допоможе видалити крохмаль. Залиште картоплю на 15 хвилин, потім злийте воду, знову наповніть миску і знову обполосніть. Злийте воду ще раз і, використовуючи паперовий рушник максимально висушіть картопляні палички

Поставите олію на сильний вогонь і доведіть його до температури 130 ° C. Найзручніше буде розкласти картоплю в дротяну кухонну сітку і обережно опустити в олію. Тримайте картопля в олії рівно 8 хвилин.

Виймайте картоплю з масла, розкладіть її на деку і дайте охолонути хвилин 15. Посипте всю картоплю зазначеними вище приправами. Тепер, коли картопля охолола, знову доведіть олію до температури 180 ° C. Поверніть картоплю в олію і смажте ще 4 хвилини.

Картопля з високим вмістом цукру дасть при смаженні гірші результати. Найкраще підійде молода картопля.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina