У дорогих закладах теж подають картоплю фрі, тільки роблять її інакше, ніж в фастфудах. Ми в точності повторимо рецепт шеф-кухарів і зробимо картопля фрі точно таким же, як в дорогому ресторані. Особливість тут в тому, що смажиться картопля двічі. Так він стає більш ароматним і хрустким.
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини
- 2 літра олії першого віджиму
- 3 чайних ложки солі
- 1 чайна ложка сушеного лука
- 4 сушених перцю чилі
Процес:
Картоплю миємо, чистимо, зрізаємо круглі частини і нарізаємо її брусочками в розмір приблизно 1 квадратний сантиметр в перерізі.
Всю картоплю пересипаємо у велику миску з водою. Це допоможе видалити крохмаль. Залиште картоплю на 15 хвилин, потім злийте воду, знову наповніть миску і знову обполосніть. Злийте воду ще раз і, використовуючи паперовий рушник максимально висушіть картопляні палички
Поставите олію на сильний вогонь і доведіть його до температури 130 ° C. Найзручніше буде розкласти картоплю в дротяну кухонну сітку і обережно опустити в олію. Тримайте картопля в олії рівно 8 хвилин.
Виймайте картоплю з масла, розкладіть її на деку і дайте охолонути хвилин 15. Посипте всю картоплю зазначеними вище приправами. Тепер, коли картопля охолола, знову доведіть олію до температури 180 ° C. Поверніть картоплю в олію і смажте ще 4 хвилини.
Картопля з високим вмістом цукру дасть при смаженні гірші результати. Найкраще підійде молода картопля.