М’ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Другі страви

Сьогодні готуємо смачну м’ясну страву, м’ясо з чорносливом в горщиках. Це найпростіший і найсмачніший рецепт. Навіть не дуже м’яка яловичина добре буде розпадатися на волокна. Завдяки ефектній подачі в порційних горщиках, страву можна запропонувати і на святковий стіл.

Продукти:

  • яловичина – 400 г.
  • борошно – 2 ст.л.
  • морква – 2 шт.
  • чорнослив – 100 г.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • кетчуп томатний – 2 ст.л.
  • соус соєвий – 50 мл
  • вода – 200 мл
  • олія соняшникова – 2 ст.л.
  • сіль – дрібка
  • перець мелений – дрібка
  • петрушка свіжа – пучок

Як приготувати м’ясо з чорносливом в горщику

Підготувати все необхідне. М’ясо можна використовувати будь-яке, при такому способі тушкування навіть жорстка яловичина вийде м’якою. Овочі очистити, чорнослив промити і залити кип’ятком, залишити на пару хвилин.

Яловичину зачистити від плівок і нарізати на невеликі порційні шматочки. Посолити, приправити, влити столову ложку соєвого соусу. Перемішати і залишити на півгодини.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Потім всипати борошно і змішати, щоб кожен шматочок вкрився тонким борошняних шаром.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Моркву нарізати дрібно, цибулю чверть кільцями. Спасерувати на олії до легкої позолоти.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Прибрати овочі, підлити ще трохи олії і викласти запаніровану в борошні яловичину. Смажити на сильному вогні до появи скоринки. Краще робити це порціями, викладаючи кожен шматочок по-окремо, щоб вони не злиплися.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Коли все м’ясо буде обсмажене, додати нарізаний чорнослив, влити соєвий соус. Він допоможе ароматній піджарці відокремитися від стінок сковорідки. Через хвилину зняти з плити.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Розкласти яловичину по керамічним горщикам, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину.

Зверху розподілити обсмажені моркву і цибулю.

Змастити томатним кетчупом і влити воду, щоб вона доходила до рівня м’яса.

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Закрити кришечки, поставити в прогріту духовку і готувати при 170 градусах 40-50 хвилин.

М’ясо в горщику виходить м’яким і ароматним, з трохи солодкуватим присмаком чорносливу. Смачного!

М'ясо з чорносливом в горщику. Відмінна страва на повсякденний та святковий стіл

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina