На кожне свято готую газований повітряний десерт без випічки. Ласощі подобається всім гостям

Десерти

Легкий і повітряний десерт без випічки, приготування якого не забирає багато часу, – це мій ідеальний варіант ласощі як для домашніх посиденьок, так і для святкового застілля. Особливий захват він викличе у любителів кокосових батончиків. Ділюся своїм рецептом.

Інгредієнти

  • Молоко – 110 мілілітрів.
  • Ванільний цукор – 10 грам.
  • Яєчні білки – 3 штуки.
  • Кокосова стружка – 40 грам.
  • Цукор – 30 грам.
  • Желатин – 10 грам.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молочний шоколад – 30-50 грам.

Готуємо ласощі

Щоб приготувати цей повітряний десерт, вам буде потрібно роз’ємна форма діаметром 16 сантиметрів. Постеліть на дно пергамент, а стінки змастіть вершковим маслом і поки відкладіть в сторону. Відміряйте 60 мілілітрів молока і всипте в нього желатин. Дайте йому набрякнути вказане на упаковці час.

Для того щоб кокосова стружка стала м’якшою і соковитою, змішайте її з молоком, що залишилося. У яєчні білки додайте сіль і збийте їх міксером до утворення піни. Потім всипте до них цукор і збивайте, поки не з’являться стійкі піки.

Далі, помішуючи, розтопіть на водяній бані желатин, не допускайте його закипання, оскільки тоді він втратить свої желюючий властивості.

Поступово влийте його в збиті білки і перемішайте спочатку на низькій швидкості, а потім на максимальній протягом 1-2 хвилин.

Додайте кокосову стружку і перемішайте лопаткою. Приготовану масу перекладіть у форму.

Зверху накрите плівкою і на 5 годин помістіть в холодильник, щоб десерт повністю охолонув і затвердів. Після чого ножом відокремте його від стінок і переверніть на тарілку.

Прикрасьте тертим шоколадом і насолоджуйтеся приготованим ласощами.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina