Легкий і повітряний десерт без випічки, приготування якого не забирає багато часу, – це мій ідеальний варіант ласощі як для домашніх посиденьок, так і для святкового застілля. Особливий захват він викличе у любителів кокосових батончиків. Ділюся своїм рецептом.
Інгредієнти
- Молоко – 110 мілілітрів.
- Ванільний цукор – 10 грам.
- Яєчні білки – 3 штуки.
- Кокосова стружка – 40 грам.
- Цукор – 30 грам.
- Желатин – 10 грам.
- Сіль – 1 щіпка.
- Молочний шоколад – 30-50 грам.
Готуємо ласощі
Щоб приготувати цей повітряний десерт, вам буде потрібно роз’ємна форма діаметром 16 сантиметрів. Постеліть на дно пергамент, а стінки змастіть вершковим маслом і поки відкладіть в сторону. Відміряйте 60 мілілітрів молока і всипте в нього желатин. Дайте йому набрякнути вказане на упаковці час.
Для того щоб кокосова стружка стала м’якшою і соковитою, змішайте її з молоком, що залишилося. У яєчні білки додайте сіль і збийте їх міксером до утворення піни. Потім всипте до них цукор і збивайте, поки не з’являться стійкі піки.
Далі, помішуючи, розтопіть на водяній бані желатин, не допускайте його закипання, оскільки тоді він втратить свої желюючий властивості.
Поступово влийте його в збиті білки і перемішайте спочатку на низькій швидкості, а потім на максимальній протягом 1-2 хвилин.
Додайте кокосову стружку і перемішайте лопаткою. Приготовану масу перекладіть у форму.
Зверху накрите плівкою і на 5 годин помістіть в холодильник, щоб десерт повністю охолонув і затвердів. Після чого ножом відокремте його від стінок і переверніть на тарілку.
Прикрасьте тертим шоколадом і насолоджуйтеся приготованим ласощами.