Новорічний салат з ківі “Малахітовий браслет”: смачне поєднання та святкова подача

Салати

Добрий день друзі! Продовжуємо серію святкових салатів та сьогодні пропоную вам простий рецепт салату «Малахітовий браслет». Салат красивий, смачний, соковитий, готується з ківі і в цьому його «родзинка».

Необхідні продукти:

  • куряче філе – 300 г
  • сир твердий – 100 г
  • яйця – 4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • ківі – 2 шт.
  • кукурудза консервована – 200 г
  • майонез
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Покроковий процес приготування:

Я заздалегідь відварила одну курячу грудку, повністю остудила її і тепер м’ясо потрібно або нарізати на маленькі кубики, або розділити на волокна. Як вам більше до вподоби.

Курку варимо в підсоленій воді, проте підсолюємо злегка і за смаком додаємо чорний мелений перець. Перемішуємо.

Далі 2 ківі очищаємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо на тонкі скибочки. 100 г твердого сиру натираємо на дрібній тертці.

4 варені яйця і одну велику варену моркву теж натираємо на дрібній тертці.

Багато хто додає ще варену картоплю. Я її не кладу, на мій погляд, вона ускладнює смак цього салату.

Приступаємо до збирання. На центр великої тарілки ставимо кільце, або склянку відповідного діаметра. У мене кільце діаметром 6,5 см.

Дно тарілки по колу злегка змащуємо майонезом та викладаємо першим шаром курку. Для зручності я майонез перелила у кондитерський мішок.

Новорічний салат з ківі "Малахітовий браслет": смачне поєднання та святкова подача

М’ясо змащуємо майонезом і кладемо терті яйця. Поступово їх розподіляємо і трохи притискаємо ложкою, формуючи рівні борти.

Новорічний салат з ківі "Малахітовий браслет": смачне поєднання та святкова подача

Знову робимо шар майонезу і на черзі у нас терта морква, а потім сир.

Новорічний салат з ківі "Малахітовий браслет": смачне поєднання та святкова подача

Сир промазуємо майонезом та прикрашаємо салат ківі. Ківі ніжний і надає салату кисло-солодкий смак, який ідеально поєднується з м’ясом. Викладаємо шматочки ківі по вузькому та широкому колу. А там, де в нас лишився порожній простір, насипаємо солодку кукурудзу.

Новорічний салат з ківі "Малахітовий браслет": смачне поєднання та святкова подача

Салат виходить дуже яскравий, незвичайний та красивий. Ставимо його в холодильник хоча б на півгодини, а щоб салат не завітрювався, накриваємо його кришкою.

Після чого акуратно дістаємо кільце з центру та подаємо на стіл. Салат “Малахітовий браслет” виглядає по-справжньому святковим, апетитним і всім подобається.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina