300 грамів гарбуза можуть стати основою смачного вершкового заливного десерту, який розбиратимуть швидше тортів і морозива. Все що нам потрібно крім гарбуза: стільки ж вершків, трохи желатину і лимонна цедра з корицею.
Гарбуз у нас буде запечений, тому нарізаємо його кубиками, розкладаємо на пергамент і запікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Поки гарбуз випікається, підготовимо желатин. Візьмемо 40 мл води, додаємо в неї трохи желатину, ванілі і залишимо гуснути.
Як тільки гарбуз приготувався, перекладаємо його в блендер. Додаємо мед, корицю і лимонну цедру, після чого доводимо до однорідності. Якщо гарбуз сухий, можна додати і трохи теплої води.
Відкладемо подрібнений гарбуз в чаші блендера і займемося вершками. Нагріваємо їх в каструлі, але до кипіння не доводити. Як тільки вершки стали теплими, додаємо в них желатин, перемішуємо і чекаємо його повного розчинення.
Залишилося додати вершки в гарбуз і ще раз перемішати.
Готову масу розливаємо по формах і чекаємо застигання.
Готовий десерт можна прикрасити м’ятою і мигдальними горіхами.
Десерт виходить дуже ніжний і соковитий – буквально тане в роті. Його навіть можна їсти і на сніданок, як солодке!