Фрикадельки з сиром можуть стати не тільки закускою, а й повноцінною вечерею. Ми будемо готувати їх в духовці майже як котлети, тільки сам фарш змішаємо з дрібно нарізаною капустою, тертою цибулею і спеціями. Крім того, в невеликі поглиблення в фарші ми покладемо ще трохи також змішаного з сиром пюре – і гарнір, і головна страва будуть готові одночасно.
Інгредієнти для пюре:
- 5 середніх картоплин
- 50 грамів твердого сиру
- 3 столові ложки молока
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка перцю
Для фрикадельок:
- 500 грамів яловичого фаршу
- 2 яйця
- 150 грамів капусти
- 3 столові ложки олії
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина
- 1 чайна ложка солі
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- 60 грамів чорного перцю
- Кмин, перець, чебрець петрушка – по щіпці
Соус:
- 2 столові ложки томатної пасти
- 300 мілілітрів води
Процес:
Ставимо варитися картоплю.
Дрібно шаткуємо капусту і змішуємо її з фаршем і іншими інгредієнтами для фрикадельок – вони вказані вище.
Формуємо самі фрикадельки, розмір можна робити довільний. Кладемо їх у форму для запікання.
У кожній заготівлі з фаршу робимо поглиблення. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин.
Розминаємо відварену картоплю в пюре, змішуємо її з сиром, молоком, сіллю, запашним перцем і спеціями.
Дістаємо заготовки з фаршу, в поглиблення розкладаємо пюре.
Робимо соус, просто розводимо з водою томатну пасту. Заливаємо тим фрикадельки прямо в формі, зверху розкладаємо тертий сир і запікаємо при 220 градусах ще півгодини.
В результаті у нас вийде одночасно і гарнір і головна страва. Смачного!