Посипаємо фрикадельки сиром і готуємо як котлети в духовці

Другі страви

Фрикадельки з сиром можуть стати не тільки закускою, а й повноцінною вечерею. Ми будемо готувати їх в духовці майже як котлети, тільки сам фарш змішаємо з дрібно нарізаною капустою, тертою цибулею і спеціями. Крім того, в невеликі поглиблення в фарші ми покладемо ще трохи також змішаного з сиром пюре – і гарнір, і головна страва будуть готові одночасно.

Інгредієнти для пюре:

  • 5 середніх картоплин
  • 50 грамів твердого сиру
  • 3 столові ложки молока
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка перцю

Для фрикадельок:

  • 500 грамів яловичого фаршу
  • 2 яйця
  • 150 грамів капусти
  • 3 столові ложки олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 60 грамів чорного перцю
  • Кмин, перець, чебрець петрушка – по щіпці

Соус:

  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 300 мілілітрів води

Процес:

Ставимо варитися картоплю.

Дрібно шаткуємо капусту і змішуємо її з фаршем і іншими інгредієнтами для фрикадельок – вони вказані вище.

Формуємо самі фрикадельки, розмір можна робити довільний. Кладемо їх у форму для запікання.

У кожній заготівлі з фаршу робимо поглиблення. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин.

Розминаємо відварену картоплю в пюре, змішуємо її з сиром, молоком, сіллю, запашним перцем і спеціями.

Дістаємо заготовки з фаршу, в поглиблення розкладаємо пюре.

Робимо соус, просто розводимо з водою томатну пасту. Заливаємо тим фрикадельки прямо в формі, зверху розкладаємо тертий сир і запікаємо при 220 градусах ще півгодини.

В результаті у нас вийде одночасно і гарнір і головна страва. Смачного!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina