Розсипчастий рис з ароматною курочкою в духовці. Смачна вечеря для великої родини

Другі страви

Сьогодні на вечерю готуватиму цю нехитру, але дуже смачну страву. Рис завжди виходить розсипчастим, він просякнутий соками овочів і курки, дуже ароматний. З тією кількістю інгредієнтів виходить досить багато, якщо сім’я велика, вистачить наїстися всім, нам вистачає на два дні. І до речі, ця страва не така жирна, як традиційний плов.

Щоб приготувати смачний рис з куркою, знадобиться:

  • Рис круглозерний – 300 грамів;
  • Кип’яток (бульйон) – 600-650мл.,
  • Курячі гомілки (стегенця) – 8 шт .;
  • 2 середні цибулини, 2 середніх морквини;
  • Пара столових ложок соняшникової олії для обсмажування овочів;
  • Паприка – 1 ст.л.,
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Сіль, перець та головний інгредієнт – любов!

Насамперед треба замаринувати курку. Для цієї страви дуже добре підходять гомілки і стегенця. Вони соковиті, з жирком!

Додаю до м’яса улюблені спеції: паприку, каррі, солю, перчу і поливаю парою ложок соняшникової олії. Все добре перемішую і залишаю маринуватися, поки підготую інші інгредієнти. Якщо є можливість помаринувати курку довше, буде ще смачніше.

Розсипчастий рис з ароматною курочкою в духовці. Смачна вечеря для великої родини

Цибулю і моркву нарізаю дрібними кубиками. Моркву можна натерти на грубій терці, але нам подобається, коли вона шматочками і не розповзається кашею по страві.

Обсмажую на невеликій кількості олії цибулю, поки вона не стане прозорою, додаю моркву і ще недовго все обсмажую.

Розсипчастий рис з ароматною курочкою в духовці. Смачна вечеря для великої родини

Рис треба промити у великій кількості води. У нашій родині люблять круглозерний рис, але для цієї страви підійде будь-який. Навіть пропарений. Як тільки вода від рису стала прозорою, можна з промиванням закінчувати.

Рис викладаю в форму і змішую з обсмаженими овочами. Заливаю всю суміш готовим бульйоном. Якщо немає бульйону, не біда. Можна залити кип’ятком. Рідини завжди беру в два рази більше, ніж сухого рису. Так все добре приготується, рис не злипнеться і буде розсипчастим.

Якщо використовую готовий курячий бульйон, солю рис половиною чайної ложки солі, а якщо кип’яток, то додаю 1 чайну ложку.
Викладаю на рис шматочки курки, накриваю форму фольгою і випікаю все в розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин.

Розсипчастий рис з ароматною курочкою в духовці. Смачна вечеря для великої родини

Після закінчення цього часу знімаю фольгу і відправляю страву назад, в духовку, цього часу вистачить, щоб курочка зарум’янилася, а залишки рідини до кінця википілf. Щоб у курочки з’явилася апетитна, ароматна, гарна скоринка, кожен шматочок змащую сумішшю з меду і соєвого соусу. Вистачає по одній чайній ложки.

Розсипчастий рис з ароматною курочкою в духовці. Смачна вечеря для великої родини

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina