Самий звичайний сир можна в лічені хвилини перетворити в шоколадний крем. Подавати його можна і в якості самостійного десерту – сир потрібно буде просто трохи нагріти, а потім додати какао.
На 500 грамів сиру нам знадобиться 50 грамів цукру, 1 яйце, 1/3 чайна ложка солі, 1/2 чайної ложки соди, 2 столові ложки какао, 100 грамів шоколаду і 50 грамів вершкового масла.
У глибоку миску перекладаємо весь сир, туди ж розбиваємо яйце, додаємо цукор, соду і сіль.
Занурюваним блендером доводимо все до стану однорідної маси.
Ставимо миску на водяну баню. Готуємо постійно перемішуючи, поки сир повністю не розплавиться і не перетвориться в рідку масу. Це займе 10 хвилин. Тепер додаємо шоколад і какао.
Перемішуємо до однорідності, знімаємо з вогню і кладемо в масу 50 грамів вершкового масла. Наш десерт готовий. Переливаємо його в контейнер, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник до повного охолодження.
З таким же успіхом до сирної маси можна додати інший смак. Спробуйте, наприклад, вмішати трохи ваніліну.