Сир став шоколадним кремом: трохи нагріли і додали какао

Десерти

Самий звичайний сир можна в лічені хвилини перетворити в шоколадний крем. Подавати його можна і в якості самостійного десерту – сир потрібно буде просто трохи нагріти, а потім додати какао.

На 500 грамів сиру нам знадобиться 50 грамів цукру, 1 яйце, 1/3 чайна ложка солі, 1/2 чайної ложки соди, 2 столові ложки какао, 100 грамів шоколаду і 50 грамів вершкового масла.

У глибоку миску перекладаємо весь сир, туди ж розбиваємо яйце, додаємо цукор, соду і сіль.

Занурюваним блендером доводимо все до стану однорідної маси.

Ставимо миску на водяну баню. Готуємо постійно перемішуючи, поки сир повністю не розплавиться і не перетвориться в рідку масу. Це займе 10 хвилин. Тепер додаємо шоколад і какао.

Перемішуємо до однорідності, знімаємо з вогню і кладемо в масу 50 грамів вершкового масла. Наш десерт готовий. Переливаємо його в контейнер, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник до повного охолодження.

З таким же успіхом до сирної маси можна додати інший смак. Спробуйте, наприклад, вмішати трохи ваніліну.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina