Холодні желейні десерти в жаркий час, саме те, щоб порадувати себе і близьких ласощами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 200 гр;
- вода, 500 мл;
- кава, 50 гр;
- швидкорозчинний желатин, 7 ст.л;
- молоко, 1.5 склянки;
- сметана або йогурт, 500 гр;
- згущене молоко, 250 мл;
- вершковий сир, 200 гр.
Остужаем кип’ячену воду і змішуємо з 3 ст.л. желатину, залишаємо до повного набухання.
40 гр розчинної кави заварюємо кип’ятком, перемішуємо, потім додаємо 2 ст.л желатин і все змішуємо до повного розчинення желатину. Після того, як суміш стане кімнатної температури, ставимо її в холодильник на 30 – 40 хвилин.
Кип’ятимо молоко 0.5 склянки, охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо ним решту желатину, залишаємо до набрякання.
Виймаємо кавове желе і ріжемо його на невеликі кубики.
Молоко, яке у нас залишилося, кип’ятимо і змішуємо з желатиновим молоком.
Вершковий сир, згущене молоко і сметану або йогурт змішуємо і збиваємо, потім додаємо кавову масу. Це вийшла основа для тортика.
У форму викладаємо кубики кавового желе і заливаємо їх основою. Готовий десерт ставимо на 3 години в холодильник.