Таку печінку у нас люблять всі – виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Другі страви

Коли терміново потрібна смачна, але недорога вечеря, згадую про цей рецепт. Печінка виходить дуже ніжна, соковита, просочена ароматом спецій. Та й метушні з цим рецептом ніякої – “на все про все” у мене йде півгодини. Найчастіше використовую курячу печінку, тому що в ній немає такої вираженої гіркоти.

Необхідні продукти:

  • Печінка куряча – 500 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Сметана або вершки (20%) – 2 ст ложки
  • Яйце – 2 шт
  • Борошно (можна вівсяне) – 3 – 4 ст ложки
  • Часник сушений – 1 ч ложка
  • Чаман (хмелі-сунелі) – 1 ч ложка
  • Сіль, перець за смаком
  • Кріп, петрушка – 1 пучок
  • Соняшникова олія для смаження

СОУС:

  • Сметана – 150 г
  • Вершковий сир (дрібнозернистий) – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень – 0,5 пучка
  • Сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування:

Для цього рецепта нам буде потрібно всього-на-всього 500 г курячої печінки.

Її потрібно нарізати дрібними кубиками.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Цибулю дрібно ріжемо. Зелень так само дрібно ріжемо.

Тепер додаємо до цієї печінки два яйця, цибулю, сметану (або вершки).

Також додаємо дрібно нарізану зелень, потім солимо, перчимо до смаку і я додаю трохи сушеного часнику і Чаману. Чаман дуже добре поєднується зі смаком печінки. Більше спецій ніяких не додаю, щоб не забити ними смак печінки.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Тепер додаємо борошно, буквально 3 – 4 ст ложки. До речі, замість звичайного борошна МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ вівсяну муку. Дуже добре вимішуємо масу. За консистенцією маса повинна вийти як на густі оладки.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Викладаємо по 1 – 2 ст ложки отриманої маси на сковорідку з невеликою кількістю добре розігрітого олії.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Смажимо котлетки до золотистого кольору з обох сторін і до готовності під кришкою.

Смажимо на невеликому вогні. Я кілька разів перевертаю котлети.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Якщо ви не хочете (або вам не можна) смажене, цю печінкову масу можна розкласти по силіконовим формочках і приготуй на водяній бані. Готувати потрібно під кришкою 15 хвилин з моменту закипання води на сковорідці, на маленькому вогні. На дно сковорідки не забудьте покласти тканину, щоб не пошкодити формочки.

До таких печінковим котлет я зазвичай роблю сметанно-сирний соус.

Змішую в мисці сметану, сир, часник і дрібно нарізану зелень. Солю, перчу за смаком.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

На мій погляд, цей соус ідеально підходить для таких печінкових котлет.

Таку печінку у нас люблять всі - виходить ніжно, смачно, соковито, швидко і недорого

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina