Торт Наполеон без випічки і сковорідок: збираємо з печива і крему

Десерти

На відміну від інших тортів, наш Наполеон позбавить нас від необхідності включати духовку або розігрівати сковороду. Все, що нам потрібно – 400 грамів листкового печива і крем. Збираючи печиво в шари і торту залишиться тільки просочитися.

У рецепті використовується форма середнього діаметра, тому вся кількість інгредієнтів вказана для неї. Для коржів у нас буде основою листкове печиво, посипане цукром: його потрібно 400 грамів. Оскільки печиво солодке, в крем цукру додаємо по-мінімуму.

Для крему візьмемо 600 мілілітрів гарячого молока, 2 яйця, 100 грамів вершкового масла, 3 столові ложки борошна і 10 грамів ванільного цукру.

Спочатку перемішуємо яйця і борошно, після чого додаємо до них потроху половину гарячого молока. Все перемішуємо: важливо, щоб яйця не стали пластівцями від температури молока. Після цього, можна влити суміш яєчно-молочну в каструлю з другою половиною молока і поставити на слабкий вогонь.

Наш крем повинен бути гарячий, але до кипіння його не потрібно доводити, інакше яйця почнуть варитися. Якщо ж це сталося, потім просто переллємо крем в блендер і розмішаємо. Як тільки крем трохи загусне, добавляємо вершкове масло і ванільний цукор. Перемішуємо, переконуємося що всередині немає грудочок і знявши з плити, накриваєм крем впритул плівкою, щоб на ньому не почала утворюватися пінка.

Тепер можна збирати торт. Викладаємо форму для торта плівкою всередині і робимо перший шар з печива.

Після цього змащуємо його шаром крему. На цьому етапі відразу ж відкладіть трохи печень на крихту, їх потрібно буде подрібнити і посипати торт зверху.

Повторюємо процес до повного завершення одного з інгредієнтів, після чого посипаємо верхній шар крему крихтою від печива.

Наш торт готовий, йому тепер треба просочитися і охолодитися. На це досить 1-2 годин.

Торт виходить дивно ніжним і соковитим. І найголовніше, ми навіть не забруднили жодної сковороди!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina