Варю курячий суп “Рижик” з мого дитинства: вермішель не розбухає і суп може довго стояти в холодильнику

Перші страви

Сьогодні я ділюся з вами рецептом з мого дитинства. Мама часто готувала такий суп і називала його “Рижик”. Раніше я не розуміла чому, а зараз з упевненістю можу сказати, що назва підходить йому ідеально. У мами є один секрет, завдяки якому вермішель не розбухає і суп виглядає і на наступний день так, як ніби його тільки зварили.

Необхідні продукти:

  • курячі стегна – 2 шт.
  • картопля – 2 шт. великі (400 г)
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вермішель дрібна – 70 г
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • запашний перець – 6-8 шт.
  • сушена зелень – 2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • вода – 2 літри

Покроковий процес приготування:

Почнемо приготування з бульйону. У помірно киплячу воду додаємо 1 ч.л. солі, відправляємо сюди 1 цибулину, 1 морква, лавровий лист і запашний перець, а також курку. У мене сьогодні стегна, можна взяти гомілку або суповий набір.

Коли вода закипить, знімаємо обов’язково пінку. Її буде небагато, так як м’ясо ми закладали в киплячу воду. Тепер накриваємо каструлю кришкою і варимо бульйон на помірному вогні 20 хвилин.

А поки обсмажимо локшину. Сьогодні у мене вермішель «Павутинки». Можна брати будь-яку дрібну локшину – літери, зірочки, дрібні черепашки. Вермішель обсмажуємо на сухій сковорідці, постійно помішуючи до золотистого кольору. Потім відразу ж пересипаємо її в тарілку, щоб вона не лежала на гарячій поверхні і не згоріла.

А ось і мамин секрет – завдяки тому, що вермішель обсмажується, суп набуває зовсім інший смак і красивий жовтий колір, а ще суп може довго стояти в холодильнику, вермішель не розбухає і суп виглядає на наступний день так, як ніби його тільки зварили.

А ще для супу потрібна картопля. Я її нарізаю маленькими кубиками, щоб швидше зварилася.

Минуло 20 хвилин. Виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо її, а моркву і м’ясо поки дістаємо в тарілку. Також з бульйону дістаємо лавровий лист і перець, і теж викидаємо.

У киплячий бульйон відправляємо картоплю, пробуємо на смак і підсолюємо. Доводимо картопля до кипіння і варимо його 10 хвилин. Знімаємо пінку, але поки її не так багато.

У киплячий бульйон відправляємо картоплю, пробуємо на смак і підсолюємо. Доводимо картопля до кипіння і варимо його 10 хвилин. Знімаємо утворилася пінку, але поки її не так багато.

Тим часом нарізаємо моркву, яка варилася в бульйоні. Вона практично готова, тільки серединка залишилася твердою. З курки знімаємо шкіру і відокремлюємо м’ясо від кісток. Великі шматочки нарізаємо на більш дрібні.

Минуло 10 хвилин, знімаємо ще раз пінку і відправляємо до картоплі моркву і нарізане м’ясо, перемішуємо. Також на даному етапі в суп кладемо спеції. Я додаю сушену зелень, яку роблю сама.

Проварюємо овочі і м’ясо в перебігу 4-5 хвилин. Потім пробуємо картоплю, якщо вона практично готовий, висипаємо в суп обсмажену вермішель, за бажанням додаємо чорний мелений перець, перемішуємо суп і варимо ще 5 хвилин.

Суп з локшиною “Рижик” я подаю зі свіжої подрібненою зеленню. Він виходить дуже ароматним, з насиченим смаком, але в той же час він не здається важким, бульйон легкий, прозорий і суп, як ви могли помітити, без засмажкою.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina