Як зробити так, щоб при засолюванні шкурка у сала завжди виходила м’яка, ніжна

Закуски

Іноді, навіть смачне солоне сало здатна зіпсувати шкурка, яка жорстка, і тверда немов підошва.

Особисто я дуже люблю свинячі шкурки, у мене є навіть рецепт засолювання саме свинячих шкурок. Але мова не про це.

Не дивлячись на те, що живемо ми в приватному будинку, поросят ми не тримали, і не має наміру, а тому м’ясо, як і всі купуємо на ринку.

А ось солити сало і прошарок я вважаю за краще сама.

Так ось, спосіб засолювання у мене практично завжди однаковий, а ось результат, а саме шкурка завжди виходить різна, то м’яка і ніжна, то жорстка, не те що відкусити, ножем відрізати неможливо.

І з’ясувалося, що шкурка вийде ніжна і м’яка лише при правильному способі обробки туші після забою.

Якою має бути свіжа шкірка

При грамотній обробці туші свині шкурка повинна бути тоненька, мати злегка коричневий колір.

Шкурка гарного сала пахне горілою соломою. Свіжий продукт легко протикується сірником. Якщо ж сало або прошарок липкий і жилавий, купувати його непрощенна помилка.

Ні в якому разі не варто купувати сало або прошарок з біло-рожевим відтінком, товстуватим на погляд.

Як зробити так, щоб при засолюванні шкурка у сала завжди виходила м'яка, ніжна

Так само від сала, прошарку і самої шкірки повинен виходити приємний запах. Якщо він здається неприємним і несмачним, то від покупки такого прошарку краще відмовитися.

Якщо на салі саме така шкурка, то практично при будь-якому варіанті засолювання вона вийде їстівною і смачною. Єдине, не варто залишати шматочок на столі у відкритому вигляді, інакше шкурка підсохне і буде жорстка.

Як солити сало, щоб шкурка вийшла м’яка

Отже, щоб шкурка на салі вийшла гарантовано м’яка, то потрібно в сковорідку з глибоким дном влити воду, зовсім небагато на саме дно і поставити на вогонь.

У цю сковорідку покласти шматочок сала, який планується засолити, шкіркою донизу.

Якщо шматок великий і не вміщається в сковорідку, то можна розрізати його на кілька частин.

Вода повинна покривати лише шкірку.

Після того, як вода закипить, залишити шкірку поваритися протягом 5 хвилин.

Після цього можна солити сало або прошарок своїм звичайним способом, який віддаєте перевагу саме Ви – сухим, гарячим, холодним і т.д ..

Як зробити так, щоб при засолюванні шкурка у сала завжди виходила м'яка, ніжна

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina