Морква: 3 умови для збереження зібраного врожаю

Сад, город, дача

Щоб морква краще зберігалася, треба подбати про це ще на стадії вирощування.

Поки морква на грядці

НЕ перегодовуйте моркву азотними добривами, не допускайте пошкодження морквяною мухою (личинка проникає в коренеплід і прокладає в ньому ходи в період вегетації). Становить небезпеку зараження коренеплодів чорною гниллю (інфекція передається насінням, коренеплодами і через рослинні залишки в ґрунті).

Правила збирання моркви

Прибирати моркву краще в сонячний день, підкопуючи її вилами і акуратно виймаючи, тримаючись за бадилля коренеплоди. Листя обрізають, залишаючи стеблину 1,5-2,0 см. Моркву ретельно перебирають, на зберігання закладають тільки неушкоджені коренеплоди. На дно ящика насипають шар (3 см) вологого і чистого піску, на нього укладають шар моркви корінням всередину. Краще, щоб морквини не стикалися один з одним. Засипають помірно вологим піском шаром 1-2 см, і так до самого верху.

Зберігання коренеплодів

Оптимальна температура для зберігання моркви та інших коренеплодів 0-20 град. Важливо перед закладкою в підвал добре його продезінфікувати (спалювання сірки, побілка вапном з мідним купоросом). У сховищі повинна бути гарна вентиляція. Відмінно зберігається морква і в відкритих поліетиленових мішках.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina