У розпалі збір врожаю помідорів. З зайвих помідорів пропоную приготувати помідори “по-корейськи”. Помідори повинні бути стиглими і солодкими.
Закуска виходить дуже смачна, і робити її дуже просто.
Для приготування нам потрібно
- два кілограми помідорів,
- два великих болгарських перця,
- два гострих перця,
- дві головки часнику,
- оцет
- соняшникова олія
- цукор сіль
- пучок зелені
Рецепт приготування
Очищаємо болгарський солодкий і гострий перець від насіння і плодоніжок, ріжемо грубо, перекладаємо в блендер, і подрібнюємо. Замість блендера можна використовувати м’ясорубку.
Подрібнений перець перекладаємо в ємність, в якій будемо робити маринад.
Додаємо в маринад:
- 100 грам 9% оцту
- 100 грам соняшникова олії
- 2 столові ложки солі
- 100 грам цукру
- нарізану зелень, яка подобається (я додаю петрушку і кінзу)
Чистимо дві головки часнику, подрібнюємо їх і додаємо в маринад.
Маринад добре розмішуємо, до розчинення солі з цукром.
Помідори ріжемо на 4 частини, (якщо помідори не великі, можна розрізати навпіл), вирізаємо плодоніжки.
Помідори укладаємо в ємність в один шар, зверху на помідори – шар маринаду.
І так далі, перекладаємо шар за шаром, поки помідори не закінчаться.
Накриваємо посуд з салатом кришкою і прибираємо в холодильник.
Через 8 годин готово. Смачного!