Навесні наполегливо рекомендуємо удобрювати садову смородину цим простим розчином. При своєчасному підживленні ви зможете отримати великий і солодкий урожай.
Смородина – це кисло-солодка ягода, яка неодмінно повинна бути в саду кожного дачника. Червона і чорна смородина відрізняється не тільки неповторним смаком, але ще в ній міститься величезна кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Її можна їсти в свіжому вигляді і робити заготовки на зиму. З цієї ягоди виходить дивовижний компот і варення.
Як же домогтися багатого врожаю?
По-перше, підживити кущі смородини добривом з крохмалю. Готується воно просто: 200-300 грамів звичайного картопляного крохмалю розводимо в трьох літрах води і кип’ятимо на повільному вогні. Вийде маса схожа за консистенцією на кисіль.
Цю суміш необхідно розвести в 10 літрах води. Спочатку кожен кущ смородини щедро поливаємо водою, після чого поливаємо підживленням. На 1 кущ знадобиться 3 літри крохмального підживлення. Удобрювати таким розчином необхідно два рази за сезон. Перший раз до цвітіння, другий раз коли з’являться плоди.
А коли плоди почнуть дозрівати рекомендується удобрити рослину підживленням з попелу.