Знайома навчила солити сало по-одеськи. Прості інгредієнти, а результат вище всяких похвал

Закуски

Саме українські господині є фахівцями з засолювання сала.

Знайома поділилася зі мною рецептом сала по-одеськи. Спочатку мені було навіть складно повірити, що все так просто. Але саме в простоті і полягає сенс приготування цього продукту.

Для засолювання 1 кг сала будуть необхідні такі інгредієнти:

  • Вода (кип’ячена, охолоджена) – 1 літр;
  • Сіль велика – 1 склянка;
  • Лаврові листочки – 3 штуки;
  • Зубчики часнику – 3 – 5 штук;
  • Сушена зелень – дрібка;
  • Запашний перець – 5 – 8 горошин.

1. Насамперед потрібно нарізати прошарок на шматки невеликі за розміром. Товщина кожного повинна бути приблизно сантиметрів 5. Товстіше не потрібно, так як шматок погано просоляться або доведеться його солити набагато довше за часом.

2. Потім в поки ще теплій воді потрібно розчинити сіль. Шматочки сала розкласти по банках і залити їх кінцевим розсолом.

3. Додати в банки лаврові листочки, зубчики часнику (рекомендую спочатку їх трохи придавити тильною стороною ножа), сушену зелень.

4. Закрити банки кришками, потрясти, щоб все перемішалося і прибрати в прохолодне місце на 12 – 15 годин.

В принципі, по закінченні цього часу сало вже готове. Але щоб воно було ще смачніше, потрібно дрібно нарізати свіжий кріп, змішати його з подрібненим часником і прибрати в морозилку на годину – півтори.

Знайома навчила солити сало по-одеськи. Прості інгредієнти, а результат вище всяких похвал

Можна просто натерти сало ароматним чорним перчиком.

Ось тепер все готово. Сало виходить розкішним.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina