Посипаємо курячу грудку сіллю і за 24 години перетворюємо в основу для домашньої бастурми

Закуски

Зі звичайних курячих грудок можна зробити смачну бастурму. Робиться вона в два етапи: спочатку на добу залишаємо грудки в солі, після чого підвішуємо і даємо їм підсохнути.

Основою у нас є курка, яка не проходить температурну обробку. Тому до питання якості м’яса треба підійти особливо ретельно: бажано використовувати перевірені фермерські продукти без добавок.

Отже, після того, як грудка обрана і куплена, починаємо підготовку. Спочатку розрізаємо грудки навпіл, і прибираємо всі плівки і сухожилля. Вони повинні бути ідеальними, адже м’ясо потім буде готовим продуктом. Промиваємо грудки, прибираємо з них вологу рушником і закладаємо в сіль.

У ємність насипаємо шар солі на дно, кладемо на нього грудки і присипаємо  сіллю зверху. Придавлюємо рукою, щоб сіль добре увійшла в поверхню курки. У такому вигляді залишаємо на 24 години.

По закінченню часу сіль просочує м’ясо і витягує з нього велику кількість надлишкової вологи. Тепер нам треба її змити під краном і просушити грудку за допомогою паперового рушника. Автор рецепта промиває проточною водою, але можна використовувати і кілька змінної звичайної води, міняючи її через кожні півгодини.

Після промивання і просушування, грудки потрібно поставити під вантаж, а потім підвісити сушитися. Протягуємо в кожну грудку мотузку для підвішують, і кладемо під вантаж на 4-5 годин.

Після грудки підвішуємо на 2 дні і забуваємо про них.

Останній етап: спеції. Грудки потрібно обмазати спеціями, після чого через 2 дня вийде справжня бастурма. Спеції використовуються м’ясні: перець, чебрець, шафран, паприка. Їх змішуємо в мисці і додаємо трохи води, щоб суха суміш стала густою, немов соус. Намазуємо грудки цією сумішшю з усіх боків і вішаємо сушитися ще на 2 дні.

Через 2 дні бастурма готова. Виходить щільно, сухо і дуже смачно! Подають її у вигляді нарізки, роблячи дуже тонкі шматки.

За раз, без збільшення складності можна легко заготовити від 500 грамів до 1 кілограма бастурми. Тиждень сушки і у вас готовий свій власний делікатес до святкового столу!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina