Торт-закуска з баклажанів йде зі столу в першу чергу. Дуже смачна страва, та й готувати її простіше простого

Закуски

Торт-закуска – це не просто смакота, а ще й відмінна прикраса святкового столу. Зараз розпал осені, а значить, час апетитних баклажанів і стиглих томатів, які як раз потрібні для цієї страви. Навіть не буде потрібно кухарських навичок, все гранично просто.

Що потрібно

Інгредієнти:

  • синенькі – 600 г;
  • помідори – 300 г;
  • майонез – 200 г;
  • яйця варені – 4 штуки;
  • фета – 200 г;
  • часник свіжий – 2-3 зубчики;
  • кріп – 50 г;
  • соняшникова олія без запаху;
  • мелений перець чорний – за смаком;
  • сіль.

Етапи приготування

Синенькі вимити, обтерти і нарізати шайбами товщиною близько 8 мм.

Покрити деко папером для випікання або пергаментом. Кружки баклажанів викласти на папір, щоб вони один на одного не заходили.

Кулінарної пензлем нанести на них шар соняшникової олії і посипати сіллю.

Поставити в нагріту духовку приблизно на 20 хвилин. Температурний режим – 200 градусів.

Томати і варені яйця нарізати тонкими кружальцями.

Зробити соус. Для цього розім’яти виделкою фету, подрібнений часник, половину дрібно нарізаного кропу, мелений перець і майонез.

Збірка торта

На тарілку, змащену приготовленим соусом, поставити кільце діаметром 20 см.

Перший шар – баклажани, які потрібно змастити соусом.

Потім йдуть тонкі гуртки томатів, посипані зверху сіллю і меленим перцем і змащені соусом.

Тепер – варені яйця, викладені рівним шаром. Їх також потрібно змастити.

Далі йде шар синенькі, після нього – помідори і знову баклажани. Томати потрібно посолити і поперчити, всі верстви змастити соусом.

На самий верх красиво викласти гуртки помідорів і посипати кропом.

Обернути харчовою плівкою, помістити в холодильник приблизно на 3 години.

Перед подачею зняти кільце і нарізати.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina