Торт-закуска – це не просто смакота, а ще й відмінна прикраса святкового столу. Зараз розпал осені, а значить, час апетитних баклажанів і стиглих томатів, які як раз потрібні для цієї страви. Навіть не буде потрібно кухарських навичок, все гранично просто.
Що потрібно
Інгредієнти:
- синенькі – 600 г;
- помідори – 300 г;
- майонез – 200 г;
- яйця варені – 4 штуки;
- фета – 200 г;
- часник свіжий – 2-3 зубчики;
- кріп – 50 г;
- соняшникова олія без запаху;
- мелений перець чорний – за смаком;
- сіль.
Етапи приготування
Синенькі вимити, обтерти і нарізати шайбами товщиною близько 8 мм.
Покрити деко папером для випікання або пергаментом. Кружки баклажанів викласти на папір, щоб вони один на одного не заходили.
Кулінарної пензлем нанести на них шар соняшникової олії і посипати сіллю.
Поставити в нагріту духовку приблизно на 20 хвилин. Температурний режим – 200 градусів.
Томати і варені яйця нарізати тонкими кружальцями.
Зробити соус. Для цього розім’яти виделкою фету, подрібнений часник, половину дрібно нарізаного кропу, мелений перець і майонез.
Збірка торта
На тарілку, змащену приготовленим соусом, поставити кільце діаметром 20 см.
Перший шар – баклажани, які потрібно змастити соусом.
Потім йдуть тонкі гуртки томатів, посипані зверху сіллю і меленим перцем і змащені соусом.
Тепер – варені яйця, викладені рівним шаром. Їх також потрібно змастити.
Далі йде шар синенькі, після нього – помідори і знову баклажани. Томати потрібно посолити і поперчити, всі верстви змастити соусом.
На самий верх красиво викласти гуртки помідорів і посипати кропом.
Обернути харчовою плівкою, помістити в холодильник приблизно на 3 години.
Перед подачею зняти кільце і нарізати.