До мене часто заглядаю гості. Однак в холодильнику не завжди знайдеться щось смачненьке до чаю. Тоді я готую швидкий рулет з лаваша, який часто виручає мене в таких ситуаціях.
Десерт з сиром і бананами виходить настільки м’яким і ніжним, що практично не відрізняється від тих, що були приготовлені з листкового тіста.
Для приготування я використовую
- Великий лаваш прямокутної форми – 1 штука.
Для начинки:
- Солодкий сир – 600 грам.
- Банани – 3 штуки.
- Цукор – 80-100 грам.
- Яйця – 3 штуки.
Для соусу:
- Вершки – 3 столові ложки.
- Яйця – 1 штука.
- Цукор – 1 столова ложка.
- Сіль – 2 щіпки.
Спосіб приготування
У глибокий посуд розбиваю яйця і всипав цукор. Ручним міксером збиваю їх до повітряної маси. Потім додаю солодкий сир і змішую виделкою до однорідності. Очищаю від шкірки банани, нарізаю їх невеликими кубиками і додаю в сирну масу. Накриваю посуд харчовою плівкою і відкладаю в сторону.
Наступним готую соус
Для цього окремо в двох невеликих ємкостях збиваю блендером яйце з цукром і охолоджені вершки з сіллю. Потім з’єдную всі компоненти соусу разом і ретельно змішую їх лопаткою.
Можна приступити до формування рулету
Викладаю на лаваш начинку, залишаючи краї вільними. Загинаю спочатку бічні краї всередину, а потім повертаю в рулет. Розміщую його на деко і наношу на нього за допомогою силіконової кисті соус. Я випікаю рулет 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Але у вас процес може зайняти трохи більше або менше часу, все залежить від духовки.
Після залишається тільки трохи почекати, щоб рулет охолонув. Нарізаю десерт на шматочки і подаю до чаю. Всі друзі в захваті від мого фірмового десерту.