Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Випічка

А ви пробували додавати в дріжджове тісто оцет? Якщо ні, то рецепт стане для вас відкриттям. Сьогодні приготуємо булочки з оцтом. Всього ложка оцту кардинально змінить текстуру дріжджової випічки, зробить тісто неймовірно м’яким, пористим і повітряним. Такі булочки можна випікати як з начинкою, причому використовувати і солодку, і солону, так і без наповнювача.

Продукти:

  • дріжджі свіжі – 20 г.
  • борошно – 450 г.
  • оцет столовий – 1 ст.л.
  • масло вершкове – 50 г.
  • молоко – 250 мл
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 3 ст.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • кунжут насіння – 1 ст.л.

Як приготувати булочки

Підготувати все необхідне. Продукти повинні бути кімнатної температури, а вершкове масло потрібно добре розм’якшене.

У миску всипати сіль, цукор, викласти дріжджі. Влити молоко. Його можна трохи підігріти, тоді дріжджі активізуються швидше.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Перемішати, щоб розчинилися крупинки цукру і частинки дріжджів. Залишити на 15 хвилин в теплому місці. Маса повинна спінитися, значить, дріжджі активні. Викласти м’яке вершкове масло, розбити одне ціле яйце, а від другого додати в тісто тільки білок. Жовток знадобиться для змащування булочок. Влити столовий оцет. Змішати.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Додати муку, спочатку кілька столових ложок, а потім вже, поступово, підсипати і решту.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Мішати інтенсивно, зайву муку намагайтеся не додавати. Якщо замішувати руками не менше 5 хвилин, то тісто саме по собі стане еластичним і не липким. Прикрити рушником і залишити на 40-50 хвилин в теплі, щоб підійшло.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Викласти на дошку, трохи присипану борошном.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Руками сформувати кульки розміром з тенісний м’яч. Розмістити на деку на відстані один від одного і дати постояти 15 хвилин.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Булочки з оцтом добре підростуть. Тепер змастити кожну жовтком, посипати насінням кунжуту.

Випікати в духовці при 160 градусах 30 хвилин. Заготовки ще більше збільшаться в розмірах і зарум’яняться. Вийшло 9 досить великих булочок.

Ось чому мої булочки пишні і повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Булочки вийшли м’які і ароматні. Можна їсти і просто так, або запропонувати на додаток варення, згущене молоко, мед. Приємного чаювання!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina