5 способів, як і де використовувати перезрілі і тріснуті помідори. Що з ними краще зробити

Поради

Часто трапляється так, що зайняті господині не встигли вчасно зірвати помідори і знайти їм потрібне застосування. В результаті овочі переспіли, стали м’якими і вже не дуже підходять для цільноплідного консервування або вживання свіжими.

Що ж робити з такими помідорами? Де і як їх можна використовувати? Розглянемо 5 перевірених способів.

1. Сушені помідори

Такі помідори додадуть особливий смак і нотку пікантності для різних страв. Особливо часто вони використовуються в якості основного інгредієнта салатів, різотто або спагетті.

Для приготування необхідно помідори добре помити і акуратно нарізати скибочками, товщиною не більше півтора сантиметрів. Нарізані помідори слід розкласти в один шар на деко і відправити в духову шафу. Сушити помідори потрібно при температурі 50 градусів. Коли помідори зморщаться, а станеться це через як мінімум 5 годин, то значить, вони готові.

5 способів, як і де використовувати перезрілі і тріснуті помідори. Що з ними краще зробити

2. Заморожені помідори

Для заморозки помідорів зазвичай використовують спеціальні пакети. Однак оскільки мова йде про перезрілі помідори, то найкраще використовувати контейнери.

Отже, помідори необхідно помити, акуратно, намагаючись їх не прим’яти, протерти рушником і розкласти у підготовлені контейнери. Важливо, щоб помідори не стикалися один з одним, в іншому випадку їх складно буде роз’єднати. Такі помідори можуть зберігатися в морозильній камері до півроку.

3. Паста для бутербродів

Особливість пасти з перезрілих помідорів в тому, що вона готується без варіння. Отже, чисті овочі слід розрізати на половинки, видалити всі наявні прожилки і звільнити від плодоніжки. Далі помідори потрібно трохи присолити і помістити на деко. Відправити в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.

У остиглих помідорів потрібно зняти шкірку і розім’яти їх виделкою. Присолити, для пікантності додати подрібнений часник, заправити оливковою олією і додати дрібно порізану улюблену зелень. Найкраще для змішування інгредієнтів скористатися блендером. Пасту зберігайте в холодильнику.

5 способів, як і де використовувати перезрілі і тріснуті помідори. Що з ними краще зробити

4. Домашній кетчуп

Потрібно 5 кг перезрілих помідорів порізати дольками і відправити на плиту, туди ж додати дві нарізані цибулини. Варити овочі протягом 40 хвилин, після чого пропустити через сито.

Далі отриману кашку потрібно відправити назад в каструлю, додати туди ж цукор (1/2 склянки), сіль (1 ст. л.), поперчити за смаком і всипати дрібку коріандру. Уварювати до густоти і в завершенні влити 100 мл 9% -ного оцту.

5. Томатний суп

Трохи перезрілих помідорів, попередньо очищених від шкірки, і головку нашаткованої ріпчастої цибулі потрібно обсмажити на сковорідці з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. Посолити, поперчити за смаком. Додати заздалегідь приготовлений бульйон (0,5 л на 100 г овочів) і влити вершки (80 мл). Для пікантності можна покласти в суп подрібнений часник.

5 способів, як і де використовувати перезрілі і тріснуті помідори. Що з ними краще зробити

Ось таке раціональне застосування можна знайти перезрілим помідорам. Всі страви виходять надзвичайно смачними!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina