Яблучний пиріг – дуже смачний рецепт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла, 230 мл;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 70 г;
- дріжджі сухі, 11 г;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- борошно, 600 г;
- яблука, 3 4 шт;
- цукор, 100 г.
Для приготування заливки:
- сметана, 2 ст.л;
- цукор, 1 ч.л.
Воду змішуємо з цукром і сіллю, яйцями, олією та дріжджами, все перемішуємо вінчиком.
Борошно просіваємо і порційно додаємо в масу, добре вимішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо на тонкі часточки
Робочу поверхню змащуємо олією і розкачуємо в пласт тісто, завтовшки 3 – 5 мм.
Розкладаємо яблучні часточки і посипаємо їх цукром або спочатку висипаємо цукор і укладаємо яблучні дольки.
Звертаємо рулетом і розрізаємо на шматочки.
Форму для кексу змащуємо соняшниковою олією і викладаємо швом вгору.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Готовий пиріг накриваємо тарілкою, перевертаємо і дістаємо з форми.
Для заливки змішуємо сметану з цукром і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо пиріг.
Можна в яблучну начинку додати і корицю, подрібнені волоські горіхи або родзинки на ваш смак.