Яблучний пиріг смачніше шарлотки

Випічка

Яблучний пиріг – дуже смачний рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 230 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 70 г;
  • дріжджі сухі, 11 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • борошно, 600 г;
  • яблука, 3 4 шт;
  • цукор, 100 г.

Для приготування заливки:

  • сметана, 2 ст.л;
  • цукор, 1 ч.л.

Воду змішуємо з цукром і сіллю, яйцями, олією та дріжджами, все перемішуємо вінчиком.

Борошно просіваємо і порційно додаємо в масу, добре вимішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо на тонкі часточки

Робочу поверхню змащуємо олією і розкачуємо в пласт тісто, завтовшки 3 – 5 мм.

Розкладаємо яблучні часточки і посипаємо їх цукром або спочатку висипаємо цукор і укладаємо яблучні дольки.

Звертаємо рулетом і розрізаємо на шматочки.

Форму для кексу змащуємо соняшниковою олією і викладаємо швом вгору.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Готовий пиріг накриваємо тарілкою, перевертаємо і дістаємо з форми.

Для заливки змішуємо сметану з цукром і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо пиріг.

Можна в яблучну начинку додати і корицю, подрібнені волоські горіхи або родзинки на ваш смак.

Оцініть
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Поділіться з друзями
iUkrayina