Мариновані зелені помідори на зиму

Консервація

Зелені мариновані помідори давно користуються заслуженою славою. Пропонуємо вам простий рецепт, з яким ви заготовите цікаву закуску. Рецепт розрахований на 3 однолітрові баночки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • морква, 1 шт;
  • перець болгарський, 1 шт;
  • перець чилі, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • кріп і петрушка по 1 пучку.

Для маринаду:

  • вода, 1.5 л;
  • сіль, 75 г;
  • цукор, 150 г;
  • оцет по 2 ст.л на банку.

Банки стерилізуємо. Помідори і перець болгарський, моркву, гострий перець промиваємо. У помідорів відрізаємо дупки.

Нарізаємо петрушку і кріп і разом з іншими овочами, подрібнюємо блендером.

У кожну банку кладемо по 2 ст.л заправки і укладаємо шар помідорів, знову заправку і помідори. Так робимо до самого верху.

Залишаємо так баночки, закриті кришками на 1 годину.

У каструлю вливаємо воду і домішуємо всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Коли розсіл закипить, вимикаємо. У кожну банку вливаємо по 2 ст.л оцту і вливаємо розсіл, накриваємо кришками.

У каструлю наливаємо теплу воду, кладемо рушник, ставимо банки і стерилізуємо з моменту закипання, 10 хвилин. Закриваємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina