Капуста, заквашена в відрі: доступні покрокові рецепти

Консервація

Заквашена в відрі капуста має приємний смак. Це прекрасна закуска, начинка для пирогів, пікантний гарнір для м’яса, один з важливих компонентів безлічі перших страв, запіканок.

Квашення в відрі: деякі особливості приготування капусти на зиму

Використовують тільки емальовані відра. Пластикові та металеві види посуду негативно впливають на якість і смак продукту. Для отримання квашеної капусти потрібне вантаж. Його роль може виконувати важкий промитий камінь або скляна ємність з кришкою, наповнена водою.

В процесі квашення потрібно щодня проколювати дерев’яною паличкою капустяну масу до дна, випускаючи газ. Це покращує смак.

Капустяні качани повинні бути щільними без гнилі і ушкоджень комахами. НЕ використовують для квашення підмерзлі качани. Весь посуд і вантаж промивають, а потім обливають кип’ятком. Сіль застосовують без добавок. Рецептів квашення капусти існує безліч.

Капуста, заквашена в відрі: доступні покрокові рецепти

З журавлиною

Список інгредієнтів:

  • капустяні качани без покривних листків – 5 кг;
  • свіжі журавлинні ягоди – 200 г;
  • харчова сіль середньої фракції – 100 г;
  • соковиті морквяні коренеплоди – 200 г.

Покроковий процес приготування:

Шаткують капустяні качани, видаливши попередньо качан, довгою тонкою соломкою.

Очищену моркву подрібнюють за допомогою великої терки і викладають в окремий таз разом з капустою.

Пересипають овочі сіллю і перетирають руками до появи соку.

Дно відра застеляють промитим листям капусти.

Викладають, ретельно утрамбовувавши, четверту частину морквяно-капустяної маси.

Поміщають третину помитої журавлини.

Так по черзі заповнюють відро так, щоб нагорі була капуста.

Притискають її тарілкою з вантажем. Можна журавлину замінити калиною, брусницею.

З яблуками

Список інгредієнтів:

  • качани капусти щільні – 5 кг;
  • яблука зелені (рекомендується сорт Антонівка) – 1 кг;
  • великі коренеплоди моркви – 2 шт .;
  • сіль середньої фракції – 6 ст. л.

Покроковий процес приготування:

До нашаткованої соломкою капусти додають подрібнену на великій тертці моркву. Посипають сіллю і перетирають руками. Додають порізані четвертинками яблука, видаливши з них серцевину. Після перемішування перекладають заготовку, утрамбовуючи шари, в відро. Під вантажем тримають в кімнаті 48 годин.

Сухе квашення

Список інгредієнтів:

  • якісні капустяні качани – 10 кг;
  • соковиті морквяні коренеплоди – 1 кг;
  • середньо фракційна харчова сіль – 12 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Перетирають нашатковану тонкими смужками капусту з грубо натертою морквою, додавши сіль. Після виділення соку перекладають, ущільнюючи шари, в відро. Притискають кришкою, на яку ставлять вантаж.

Цілими качанами

Список інгредієнтів:

  • невеликі щільні капустяні качани без покривних листків – 10 кг;
  • кухонна сіль середнього помелу – 400 мл;
  • кип’ячена вода – 10 л.

Покроковий процес приготування:

На дно відра розстеляють промиті листя капусти. Заповнюють ємність качанами. Середину з них не прибирають. Закривають качани капустяним листям. Сіль розчиняють в теплій воді. Заповнюють розсолом відро. Тримають під вантажем в кімнатних умовах мінімум 5 діб.

Квашення в розсолі по холодній технології

Список інгредієнтів:

  • міцні капустяні качани – 10 кг;
  • прокип’ячена вода – 5 л;
  • цукровий пісок – 10 ст. л .;
  • харчова середнього помелу сіль – 15 ст. л .;
  • морквяні середні коренеплоди – 4 шт .;
  • запашний розмелений перець, кропові просушені насіння – по 1 ст. л. (беріть за смаком).

Покроковий процес приготування:

У широкому тазу об’єднують смужки капусти з грубо натертою морквою. Всипають кропові зернятка і перець. Перетирають до виділення соку, після чого сумішшю заповнюють щільно відро. У охолодженій до теплого стану кип’яченій воді активно розмішують цукор з сіллю. Коли всі крупинки розчиняться, вливають рідину в капустяну масу. Під вантажем залишають на 3 дні.

У гарячому розсолі

Список інгредієнтів:

  • щільні капустяні качани – 10 кг;
  • морквяні коренеплоди соковиті – 2 кг;
  • вода – 10 л;
  • часникові середні головки – 6 шт .;
  • сіль середньої фракції – 20 ст. л .;
  • столовий (9%) оцет – 800 мл;
  • цукровий пісок – 2 кг.

Тонко нарізані капустяні качани в широкому тазу об’єднують з грубо натертими морквяними коренеплодами з додаванням дрібно нарізаного часнику. Перекладають в відро. У воду в окремій каструлі всипають сіль, цукор. Встановлюють на середньому нагріві на плиту. Після закипання вливають оцет і заповнюють відро з салатом. Через 2 години поміщають заготовку в холодильник. Через 12 годин пікантний салат можна вживати.

З перцем, помідорами, кабачками

Список інгредієнтів:

  • капустяні качани міцні – 7 кг;
  • помідори стиглі з щільною м’якоттю – 1 кг;
  • стручки перцю середніх розмірів – 1 кг;
  • соковиті морквяні коренеплоди – 4 кг;
  • кабачки молоді – 1 кг;
  • часникові середні головки – 2 шт .;
  • невеликий пучок зелені;
  • кухонна сіль середньої фракції – 20 ст. л .;
  • відфільтрована вода – 10 л.

Покроковий процес приготування:

Капусту тонко шаткують.

Морква очищають і подрібнюють, застосовуючи велику терку.

З кабачків знімають шкірку. М’якоть нарізають тонкими смужками.

Стручки перцю без плодоніжки і серцевини з зернятками шаткують уздовж в формі соломки.

Очищені від насіння помідори ріжуть півкільцями.

Промиту зелень і очищений часник дрібно ріжуть.

Змішують підготовлені інгредієнти, заповнюючи ними відро.

У воді розчиняють сіль. Заповнюють рідиною ємність з овочевою сумішшю. Встановлюють вантаж.

Зберігають квашену капусту в холодильнику, підвалі, погребі. Можна розкласти готову закуску по банкам.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina