Маринуємо пекучий перець на зиму: улюблений рецепт моєї сім’ї

Консервація

Я дуже люблю гострий перець і вирощую його досить багато. Звичайно, з’їсти таку кількість перцю в свіжому вигляді просто неможливо. Тому і доводиться вигадувати найрізноманітніші способи його заготівлі, щоб зберегти урожай аж до наступного сезону.

У моїй родині вже кілька років ми маринуємо гострий перець саме таким способом і завжди дуже задоволені результатом. Сподіваюся, що і вам цей рецепт стане в нагоді.

Як завжди, я сфотографувала весь процес, щоб вам було простіше зорієнтуватися.

На 3 невеликі баночки (вони є на фото нижче) нам знадобляться:

  • Стручки гострого перцю (скільки влізе в банку).
  • 300 мл води.
  • 200 мл білого винного оцту (беру саме винний, так як він набагато смачніший класичного яблучного).
  • 5 зубчиків часнику.
  • 2 столові ложки солі.
  • 5 столових ложок цукру.

Як готувати

1. Простерилизуйте банки, в яких ви плануєте зберігати маринований перець. І не забудьте про стерилізацію кришок.

2. Помийте перець і вирішите, в якому вигляді його будете маринувати. Можна замаринувати його цілими стручками, а можна нарізати кільцями, якщо перець у вас досить великий і м’ясистий.

3. Налийте в каструлю 300 мл води, додайте 5 столових ложок цукру і 2 столові ложки солі.

4. Почистіть 5 зубчиків часнику, роздушіть їх ножем і теж відправте в каструлю.

Маринуємо пекучий перець на зиму: улюблений рецепт моєї сім'ї

5. Гарненько все перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Коли вода закипить, тушкуйте в ній часник ще 2-3 хвилини.

7. Після цього покладіть в каструлю перець і додайте 200 мл винного оцту.

Маринуємо пекучий перець на зиму: улюблений рецепт моєї сім'ї

8. Як тільки вся ця справа закипить, відразу ж зніміть каструлю з вогню, щоб оцет не випарувався.

9. Накрийте каструлю кришкою і дайте постояти 20-30 хвилин.

10. Після цього акуратно розкладіть перець і часник по стерилізованим банкам.

Маринуємо пекучий перець на зиму: улюблений рецепт моєї сім'ї

11. Потім повністю залийте перці маринадом.

12. Закрийте банки кришками, дайте їм охолонути і після цього приберіть в холодильник.

Маринуємо пекучий перець на зиму: улюблений рецепт моєї сім'ї

Готово! Такий перчик потім можна використовувати для чого завгодно: додавати в сендвічі, піцу, гарячі страви, різноманітні закуски і, звичайно, їсти просто так (це для тих, хто любить погарячіше). Загалом, застосувань може бути маса. Сподіваюся, що і вам цей рецепт припав до душі!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina