Рецепт салату з кабачків і перцю роздала всім сусідкам: дуже смачний

Консервація

Уже кілька років поспіль я заготовлював на зиму салат з болгарського перцю і кабачків. Овочева закуска виходить неймовірно смачною, і моя сім’я з’їдає її настільки швидко, що я не встигаю відкривати нові банки. Салат з кабачками і болгарським перцем прекрасно поєднується з відвареною картоплею і будь-якими крупами. Сьогодні я розповім вам тонкощі приготування цієї дивовижної закуски.

Інгредієнти, які вам будуть потрібні 

  • цибуля – 1/2 кг;
  • кабачки – 3 кг;
  • помідори і перець болгарський – по 2 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • петрушка – 1 невеликий пучок;
  • цукор – 200 гр;
  • сіль – 4 ст. ложки;
  • олія соняшникова – 250 мл;
  • оцет – 100 мл.

Спосіб приготування

Очистіть болгарський перець від насіння і наріжте його на шматочки.

Розріжте кожну цибулину на четвертинки.

Помідори наріжте довільно.

Нарізані овочі, петрушку і очищені зубчики часнику подрібніть за допомогою м’ясорубки.

Отримати масу перелийте в емальовану каструлю.

Кабачки наріжте на невеликі шматочки і додайте їх в перекручені овочі.

У масу налийте соняшникову олію. Покладіть цукор і сіль.

Поставте каструлю з овочами на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин.

Зніміть з вогню. Влийте в приготовані овочі оцет. Все добре перемішайте і розкладіть салат в стерилізовані банки.

Закрийте банки кришками і переверніть їх.

Закутайте банки. Нехай вони постоять поки повністю не охолонуть.

Закуска на зиму готова!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina