Уже кілька років поспіль я заготовлював на зиму салат з болгарського перцю і кабачків. Овочева закуска виходить неймовірно смачною, і моя сім’я з’їдає її настільки швидко, що я не встигаю відкривати нові банки. Салат з кабачками і болгарським перцем прекрасно поєднується з відвареною картоплею і будь-якими крупами. Сьогодні я розповім вам тонкощі приготування цієї дивовижної закуски.
Інгредієнти, які вам будуть потрібні
- цибуля – 1/2 кг;
- кабачки – 3 кг;
- помідори і перець болгарський – по 2 кг;
- часник – 5 зубчиків;
- петрушка – 1 невеликий пучок;
- цукор – 200 гр;
- сіль – 4 ст. ложки;
- олія соняшникова – 250 мл;
- оцет – 100 мл.
Спосіб приготування
Очистіть болгарський перець від насіння і наріжте його на шматочки.
Розріжте кожну цибулину на четвертинки.
Помідори наріжте довільно.
Нарізані овочі, петрушку і очищені зубчики часнику подрібніть за допомогою м’ясорубки.
Отримати масу перелийте в емальовану каструлю.
Кабачки наріжте на невеликі шматочки і додайте їх в перекручені овочі.
У масу налийте соняшникову олію. Покладіть цукор і сіль.
Поставте каструлю з овочами на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин.
Зніміть з вогню. Влийте в приготовані овочі оцет. Все добре перемішайте і розкладіть салат в стерилізовані банки.
Закрийте банки кришками і переверніть їх.
Закутайте банки. Нехай вони постоять поки повністю не охолонуть.
Закуска на зиму готова!