Рецепт консервованих огірків, на смак як магазинні

Консервація

Прийшов час консервації огірків. Огірки приготовані за цим рецептом виходять на смак, приблизно як магазинні.

Справа в тому, що в моїй родині віддають перевагу, саме таким огірочкам. Солоні огірки за традиційним рецептом у нас в хід не йдуть, та й в салати додавати волію краще ці огірки, ніж просто солоні.

Зберігаються такі огірки дуже довго, причому як в підвалі, так і вдома при кімнатній температурі.

Нам буде потрібно:

  • огірки
  • морква
  • корінь хрону
  • часник
  • сіль
  • цукор
  • оцет 70%
  • приправи: коріандр, гвоздика ціла, насіння гірчиці,
  • за бажанням можна додати ще запашний перець і чорний перець горошком.

Насамперед огірки і банки ретельно миємо.

Краще брати дрібні огірочки, або корнішони. Банки я використовую від 0,5 л-1,25 л.

Якщо у вас огірки тільки з грядки замочувати їх необов’язково. Якщо куплені, або простояли вже день-два, їх попередньо потрібно замочити в холодній воді на дві-три години.

Миємо та чистимо: моркву, корінь хрону і часник.

У огірків зрізаємо кінчики з двох сторін. Моркву і хрін розрізаємо на невеликі шматочки (брусочками). Часник на дві-три частини.

Замість часнику можна використовувати часникові стрілки, виходить дуже смачно.

Все укладаємо в банки і додаємо приправи. На 500-700 г банку я додаю: 3-4 шт. гвоздики, коріандр і насіння гірчиці приблизно по дві дрібки.

Рецепт консервованих огірків, на смак як магазинні

Ставимо банки з огірками на рушник. Заливаємо огірки кип’ятком і накриваємо кришками. Залишаємо до охолодження.

Рецепт консервованих огірків, на смак як магазинні

Попередньо виміряйте скільки води вам знадобиться, щоб залити огірки.

У каструлю додаємо цукор, сіль і зливаємо воду з огірків.

На 1 літр води 2 ст.л. солі, 1 ст.л. цукру. Кип’ятимо розсіл і заливаємо огірки.

Потім в банки додаємо оцет 70%. На 0,5-0,7л – 1 ч.л., на баночки побільше я додаю по 2 ч.л.

Закатуємо кришки і перевіряємо їх на герметичність. Ставимо банки на кришки і залишаємо до охолодження.

Потім зберігаємо вдома, або відносимо в підвал!

Вдалих вам консервацій і смачного!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina