Рецепт цих помідорів гості просять завжди «Пальчики оближеш»

Консервація

Кожне свято я ставлю на стіл тарілку з солоними помідорами, і ця закуска розлітається зі швидкістю світла. Розповідаю, як зробити таку заготовку. Справиться з нею навіть той, хто ніколи цього не робив.

На три порції знадобляться:

  • Помідори – 2-3 кілограми.
  • Часник – 1 головка.
  • Лавровий лист – 2-3 штуки великих.
  • Запашний перець – від 7-10 штук.
  • Насіння гірчиці – 1 чайна ложка.
  • Кріп – 2 великих або 3 маленьких парасольки.
  • Сіль – 1 столова ложка.
  • Цукор – 4 столових ложки.
  • Оцет 9% – 3 столових ложки.
  • Вода – 3 літри.

Покроковий процес приготування:

Гарненько помийте помідори, очистіть часник і обполосніть лавровий лист і перець.

Гострим ножем зробіть надріз в м’якоті плоду і засуньте в нього невеликий зубчик часнику. Нафаршировані таким чином заготовки покладіть в чисті і стерилізовані банки. Зверху покладіть перець, лавровий лист, кріп.

Поставте воду на плиту і доведіть її до кипіння. Додайте сіль і цукор, залийте цим складом помідори в банку і дайте настоятися.

Маринад акуратно виливають з банки в каструлю, доводять до кипіння і додають оцет. Після закипання розчин назад наливають в банку, накривають чистою кришкою і закатують. Смачного!

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina