Смачніше компоту я не пробувала. Полуничний мохіто, улюблений напій в нашій родині

Консервація

Полуничний мохіто я закриваю щороку по 40 – 50 трилітрових банок. І навіть їх не залишається до наступного року.

Компот виходить дуже смачним і освіжаючим. Ще я дуже люблю вишневий компот, але якщо є вибір, краще полуничний мохіто.

А в моїй родині, син і чоловік, взагалі відмовилися від інших компотів, з одного боку добре, закрутила побільше банок і забула. А з іншого, мені наприклад, хочеться іноді різноманітності.

Тому виходить, спочатку йде блискавично мохіто, а потім вже повільно все інше.

На 10 трилітрових банок нам буде потрібно:

  • Полуниця – 5 кг (0,5 кг. На кожну банку)
  • Лимон – по 3 кружечка на кожну 3 – ву банку (виходить потрібно 4 – 5 лимонів)
  • М’ята – 10 гілочок (по одній в кожну банку)
  • Цукор – 3 кг (300гр на кожну банку)

Як приготувати полуничний мохіто:

Готуємо банки: моєму, стерилізуємо, обсушуємо.

Полуницю перебираємо, миємо, відокремлюємо хвостики, розкладаємо по банкам.

Смачніше компоту я не пробувала. Полуничний мохіто, улюблений напій в нашій родині

М’яту миємо й обсушуємо. У банку, поверх полуниці викладаємо кружки лимона і по гілочки м’яти.

Банки заливаємо кип’ятком і залишаємо на 40 хвилин.

Через 40 хвилин, воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор.

Як сироп закипить, варимо 3 хвилини. Гарячим сиропом заливаємо банки, закатуємо.

Смачніше компоту я не пробувала. Полуничний мохіто, улюблений напій в нашій родині

Перевертаємо і закутують теплою ковдрою.

Даємо банкам повністю охолонути. Зберігаємо в прохолодному місці.

Оцініть
( Поки що оцінок немає )
Поділіться з друзями
iUkrayina